Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Bolognese

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

Desarrollo_perdurable Courson_les-Carrieres Cámara_fotográfica Amefuri_Kozo Amarcrinum Data_Display_Debugger Diego_(album_de_Diego_González) Dalton_(Ohio) Diether_de_la_Motte Damian_Timpani Danger*Gang Cooperativas Cárquere Craig_Dykema Corrimiento_hacia_el_azul Amblyolpium_ruficeps Amantis_bolivarii Donovan_Patton Cuerpo_Aereo_del_Ejercito_Nacional_Afgano Cuencas_hidrograficas_de_la_peninsula_Iberica_ordenadas_por_superficie Devil's_Path Coroneia Alfredo_Dias_Gomes Demografía_de_Montenegro Diego_Sebastian_Levis Eclipse_del_darwinismo EMI_Records Cooperativismo_en_Perú Amapola_loca Defensa_ortodoxa Alexandra_Lamy Disparidad_binocular Domevre_sur_Vezouze DCAS Drogadictos Economia_de_la_isla_Montserrat Ecuacion_de_Drake Demirtepe D'Herelle Dicranocarpus_parviflorus Alidé_Sans EY_Canis_Majoris Dornes_(Nievre) Daniel_Ángel_Jiménez Cornon AmaZulu_Football_Club Desulfobacterales Cubierta_de_vuelo Ed_van_der_Elsken Aleuroputeus_perseae Discopodium_eremanthum Designaciones_utilizadas_en_la_nomenclatura_de_los_grupos_taxonómicos Corullon Distrito_de_Vicco Copa_de_la_Liga_inglesa_de_fútbol

html map