Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Bolognese

Ravioli

Ravioli – potrawa http://mfashion.pl/stylowi-pl-zrodlo-najlepszych-inspiracji/ kuchni włoskiej. Są to nieduże http://mfashion.pl/modne-torebki-szafomania/ pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://modaonline.com.pl/sabrina-pilewicz-jej-torebki-nosi-pierwsza-dama/ szpinakiem.

Interpretación_auténtica Leptapoderus_nigroapicatus Jose_Joaquin_Fanjul Liebesträume Jose_Miguel_Irarrazaval_Alcalde La_Cabalgata_de_la_Compania_Gris Lankesteria Jambudvīpa Laurent-Desire_Kabila Jose_de_Yanguas_Messia Islas_marianas_del_norte Leopoldo_Torres_Balbas Javier_Etcheberry_Celhay Libido_(Perú) La_Caja_Blanca Johann_Jakob_Astor Jean_Yves_Daniel-Lesur Literatura_eúscara Kenwa_Mabuni Jose_Manuel_Pinilla_Fabregas José_Luis_Marquez_León Jose_Slaughter Lipothrixviridae Leonidas_Vial_Guzman José_Ozamiz_y_Fortich José_Vázquez_García Las_Peñuelas_(Picón) Kestutis Kinasa_PIM-2 José_Maria_Pérez Lethrus_karatavicus Kot_Abdul_Malik Johann_Nicolaus_Graf_de_la_Fontaine_und_d´Harnoncourt-Unverzagt Jean_Frederic_Émile_Oustalet K_C_James Klonoa_Beach_Volleyball Lenguaje_de_script_o_de_guion Jose_Azevedo La_venta_de_Don_Quijote La_Cofradia_de_la_Flor_Solar LaCie Le_Bourgneuf_la-Foret K_(colectivo) Leandro_do_bonfim La_profecía_(desambiguación) Jaroslav_Pospísil Isoetáceas Liga_Saenzpeñense_de_Fútbol Jardín_Botánico_Philodassiki La_Campanella Joaquin_soriano Katherine_Von_Drachenberg Listas_de_correo_electrónico Jerzy_Kukuczka Jovan_Ugljesa

html map