Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Florence

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

Escritura_inca Equipo_de_la_Democracia_Cristiana_Española Francisco_Joaquim_Bingre Festival_de_Jazz_de_Cartagena Estación_Consolação FC_KooTeePee Forbes_(banda) Faisan_de_canje Elafonissos Elionurus_muticus Fluvicola_leucocephala Football_Club_Rapid_Mansfeldia_Hamm_Benfica Floripon Frank_Harper Ereshkigal Elva_Martha_García_Rocha Estatua_de_la_Libertad_(Budapest) Escala_pentatónica Eugenia_Leon Estral_Beach En_vivo_en_Obras Ekon Emygdio Falces_(mitologia) Estadio_de_mendizorroza Entibo Final_de_la_Lamar_Hunt_U.S._Open_Cup_2013 Evansburg_(Pensilvania) Formación_clásica Explicación_de_los_dichos_del_Senor Fiódor_Alekseiev Eohipo Francisco_jacinto_de_saboya Fiesta_de_Nuestra_Senora_del_Carmen_y_la_Magdalena El_programa_de_Hermida Estacion_de_Puertollano Estadio_La_Peineta El_Bebé_Pitufo Elementos_de_Semiología FC_Dinamo_II_București En_el_hotel_bertram El_Torneo_de_las_Sombras Eudorcas_thomsonii El_vuelo_(libro) El_Sidron Foster_(línea_Púrpura) Erodendrum_eximium Evergesia Ephippiomantis Francisco_Fábregas_padre Elsholtzia_labordei Estela_Giménez_Cid Eduardo_Dasent Estacion_de_Castellbell_i_el_Vilar-Monistrol_de_Montserrat Enrique_Hauser_y_Neuburger

html map