Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Meddici

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

Ictidosuchops Historia_de_los_ministerios_de_Cultura_de_España Aphaenandra_parva Apa_Sherpa Hope_Town Andrei_II_de_Vladírmir Mortifagos Asopo_(ciudad) Hokurikudō Historia_del_constitucionalismo_del_Ecuador História_do_Cerco_de_Lisboa Anton_Anreith Ataúlfo_argenta Historias_de_una_casa Haute-Rivoire Angela_Agostini Ataque_de_Carlos_de_Amésquita_(1595) Mircea_Cartarescu Asociación_de_Industriales_de_Israel Gustavo_Sterponi Gárgaras Héctor_Raul_Rondán Hapoel_Petah_Tikva_F.C. Guerra_de_los_Siete_Años Atlante Arrondissement_de_Issoudun Gustavo_García_Eugenio Habilidad Articulo_cinco_de_la_Constitucion_de_los_Estados_Unidos_de_América Ibon_de_plan HD_17156b Guido_Gomez_de_Silva Arroyo_del_Sauce_(Soriano) Arquitectura_del_sistema_de_E_S Archipiélago_de_las_Marianas Montes_Ponticos Guillermo_Rivera_Aránguiz Aperitivo_japonés Arquetipos_junguianos Hugo_II_de_Francia Avillers_(Meurthe_y_Mosela) Monarca_de_barbilla_negra Minga_Porá Antonio_paso_y_cano Hedin_y_Högni Mosquito_Lake_(Alaska) Movimiento_ciudad_jardin Moelfre_(Anglesey) Axiologia Ascochilopsis Monólogo Molieres Gubskaya Gustav_Bilfinger Monte_Comán

html map