Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Florence

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

Monstruos_Saludables Hotel_Hesperia_Tower Harumafuji_Kōhei Archezoa Grotescologia_agentes_asquerosos Antonio_Esquivias Miraflores_Alto Monte_Antero Antonio_Jose_de_Olavide_y_Jáuregui Arenos_(Camaleño) Arnoldo_Fernandez Autodromo_Rosendo_Hernández Harinoso Area_metropolitana_de_Athens_-_Condado_de_Clarke Historia_de_Chile_(1891_1973)_(Gonzalo_Vial) Hugo_Rodriguez-Alcalá Antimasonska_izlozba Guillermo_León_Sáenz_Vargas Hakim High_Voltage Anapithecus_hernyaki Guachapín Mitos_homéricos Autopista_Chuquicamata_Calama Augustal Moianés Hyptis_congesta Monclar-sur-Losse Asociacion_de_Fútbol_de_Iraq Helicoptero_armado Mize_(Misisipi) Argenis_Rea Anna_Maria_Gallo Mundial_de_futbol_de_1982 Heptadecano Ano_107 Antonio_Bentué Guanajatabeyes Ideobisium_yunquense Guerra_Camboya_Vietnam Armin_Tamzarian Grupo_Treo Aviación_del_Cuerpo_de_Infantería_de_Marina_de_Estados_Unidos Atriplex_halimus Argyrol Guillermo_Doll Gutiérrez_de_Barquin Halifax_Regional_Municipality_Nova_Scotia Haemagogus Hemerocallis_middendorffii_var._esculenta Hulbert_(Oklahoma) Antoine_Gombaud Heritage_singers Hermandad_de_Jesús_Nazareno_(Ponferrada) Homestead_Meadows_North

html map