Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Florence

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

Animacion_radical Havana_Riverside IVA_social Modest_feu_i_estrada ICRSS Heraldo_de_Murcia Arroyo_Malo_(Cerro_Largo) Huelma_(Jaen) Hospital_General_de_México Hebertismo Autovia_Bailén_Motril Moviment_d,_unificacio_marxista Asier_Arranz_Martin Mommur_Chasma Monasterio_de_Irache Arturo_Costa_Álvarez Movimiento_Antiglobalización Hollister_California Hvergelmir Monumento_Kreuzberg Guerra_Civil_Somali Huaranchal Anión_acido Hospital_universitario_de_guadalajara Australopithecus_boisei Armador Hugo_Marie_de_Vries Mochudi_Centre_Chiefs Helice_de_Lynen Hachinohe Mineville-Witherbee Arnaldo_de_Mercader_y_de_Zufía Hipocelómetro Heronalleniidae Anthicus_topali Arenaria_inamoena Ian_Black Harriet_Smith Montagueia_haplostemon Asesinato_y_entierro_de_don_Jose_Canalejas Holziken Asociación_Nacional_de_Agricultores_Pequeños(ANAP) Arterias_alveolares_superiores Morsain Archidendropsis_thozetiana Apeadero_Ricardo_Levene Armani_Jeans Aporia_(mitología) Azara_gilliesii Morihiro_Saito Anterodio Mirliton Hliðskjalf Morning_Song Hecourt

html map