Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Bolognese

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

Monumental_Plaza_de_toros_Apizaco Hofbräuhaus_am_Platzl Motor_de_dos_tiempos Identificación_biometrica Huaynos Hákonar_saga_góða Anavinga_samyda Moretel_de_Mailles Anos_220_a._C. Hugo_Sigman Mr._Frío Gu-Win Minchancaman Hits!_The_Very_Best_of_Erasure Associação_Naval_1_Maio Apeadero_de_Aldeia Antigua_Guatemala,_Sacatepequez Australian_recording_industry_association Antonio_de_Morga_Sánchez_Garay Anhídrido_hiposulfuroso Hauteriviense Hohenau ITESA Idioma_istriorrumano Historias_de_cronopios_y_de_famas Hildebrando_(rey_lombardo) Momento_angular_de_espín_de_la_luz Asociación_Madres_del_Dolor IBDb Aredvī_Sūrā_Anāhitā Argentera_(Italia) Hornsby_Shire Mitsubishi_Space_Runner Arahuacos Asociacion_Andaluza_por_la_Solidaridad_y_la_Paz_(ASPA) Henry_Townsend Monte_Awu Hachijō Harpajered Anaeini Andorra,_entre_el_torb_i_la_Gestapo Hampala_lopezi Andre_Ameller Histona_deacetilasa_4 I_Sínodo_de_Ancud Hari_(hinduismo) Auxi_le-Chateau Modulación_por_desplazamiento_de_frecuencia Monasterio_de_San_Prudencio_de_Monte_Laturce_(Clavijo) Huatabampo_(ciudad) Huosi Guerra_Irano-iraquí Archipiélago_de_Samoa Aspidium_dilatatum Andres_Iduarte

html map