Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
San domino

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

Raila_Odinga Gran_Marcha_1 Primera_batalla_de_Nola Regaña Mers_el_Kebir Ramon_(desambiguacion) Me_llaman_Radio Matjaz_Smodis Mario_Luzi MFCC Psiquiatría_ortomolecular Lodovico_di_Caporiacco Luis_Javier_Garcia Pragmatica_de_conversion_forzosa McMechen Metodos_fisicos_de_separación M_E_R_V.A.L. Promozione Pruebas_de_Software Quinhagak Londinieres Regimiento_2°_de_Línea Gone Marcha_(militar) Luis_boa_morte Provincia_de_Bulacán PunBB Region_del_Tolima_Grande Menispermum_populifolium Gortyna Provincia_de_Krabi Puente_Chund Gremio_de_Cuero Max_Alessandrini Luis_Munoz_García Miguel_de_San_Jose Proyecto_Hidroeléctrico_El_Diquis Gran_Premio_de_Monaco_de_1967 Maserati_S_p_A. Línea_Divisoria Malaxis_nidus-avis Mandato_del_Pacífico_Sur Manuel_Antonio_Bonilla Prunella_officinalis Raúl_Sanzotti Luis_Guillermo_Plata Primera_División_de_España_2009/10 Membrana_mucosa Rambla_(Geomorfología) McDonnell_Douglas_CF_18_Hornet Provincia_de_Chiang_Mai Maranon Quijorna_(Madrid) Pruducto_Interior_Bruto Promocion

html map